Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Kommer snart!
Kontakt oss her for nærmere informasjon!

 

 

Audi Q4 e-tron concept
Mange bilprodusenter har valgt a bygge elbiler basert på produksjonsplattformen til en fossilbil. I de fleste tilfellene betyr det at man må inngå kompromisser på flere områder, for eksempel bakkeklaring, hengerfestevekt, takstativ, bagasjeromsvolum og muligheten for firehjulsdrift. 

Teknologien i Q4 e-tron er basert på den nye modulære elektriske plattformen (MEB), som skal integreres i tallrike modeller fra Vokswagen-gruppen i de kommende årene. Når Audi Q4 e-tron lanseres i 2021, blir dette den syvende serieproduserte elbilen fra Audi.

For Audi Q4 e-tron og Audi Q4 Sportback e-tron betyr det at vi kan tilby bagasjeromsplass på linje med en Audi Q5 (vi estimerer rundt 500 liter), SUV-bakkeklaring, hengerfeste og mulighet for taklast (enkelte utstyrselementer kan være ekstrautstyr). Vår anerkjente, elektriske quattro firehjulsdrift leveres som en valgmulighet allerede fra dag en. Audi Q4 e-tron leveres også med varmepumpe. Varmepumpen gir en energieffektiv oppvarming av kupeen og kan bidra til å øke rekkevidden ved kaldere temperaturer.


Sportslige, presise kjøreegenskaper
En nøkkelfaktor i den sportslige karakteren og den enestående svingdynamikken er den lave og sentrale plasseringen av driftskomponentene. Høyvoltsbatteriet på 510 kg er tilpasset dimensjonene til Audi Q4 e-tron, som en flat og bred blokk under gulvet i kupeen. Det gir et tyngdepunkt som er like lavt som for en sedan med konvensjonell drivlinje. Vektfordelingen mellom akslene er ideell, nær 50:50. Forhjulene er kontrollert av McPherson-fjærbein med adaptive dempere. Bak finnes en multilinkaksel med separate fjærer og adaptive dempere.


Hvilken versjon av nye Q4 e-tron vil du ha?
Teknisk er de som eneggede tvillinger, men formen skiller klart: Audi Q4 e-tron ga de som besøkte bilutstillingen i Genève i 2019 en smak av den første kompakte elektriske SUV-en fra Audi. Nå presenteres Audi Q4 e-tron og Audi Q4 Sportback som vil gå i produksjon i 2021.


Hvilken versjon av nye Q4 e-tron foretrekker du? Den funksjonelle og robuste SUV-en, eller den dynamiske og elegante coupéutgaven?


Dimensjonene til de to Q4-utgavene er nær identiske
Med en lengde på 4,60 meter og en høyde på 1,60 meter, er Sportback én centimeter lenger og lavere en SUV´en. Alle andre mål – som bredden på 1,90 meter og akselavstanden på 2,77 meter – er like. De to konseptbilene gir et klart forvarsel på det som blir toppmodellene i motorutvalget når produksjonsmodellene lanseres:
To elektromotorer på til sammen 306 hk (225 kW). Audi-typisk leveres kreftene til underlaget med quattro firehjulsdrift. Takket være utsøkt veigrep akselererer begge versjonene til 100 km/h på bare 6,3 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h.

Et stort batteri på 82 kWh fyller nesten all plass under gulvet, mellom akslene. Rekkevidden blir opptil 450 km (WLTP), noe som setter ny standard i klassen. Versjoner med bakhjulsdrift vil få rekkevidder på over 500 km. Batteriet kan lades med 125 kW effekt, noe sog gjør at du kan lade 80% av totalkapasiteten på bare en halvtime.

 

Kommer produksjonsmodellen til å se lik ut som konseptmodellen?
I bilbransjen er det ikke uvanlig at konseptbiler som vises ikke nødvendigvis ligner spesielt mye på den endelige produksjonsmodellen av bilen. For Audi Q4 e-tron mener vi helt klart at produksjonsmodellen har beholdt det unike designet til konseptbilen, og vi er trygge på at du ikke kommer til å bli skuffet.


Når lanseres Q4 e-tron?
Verdenspremieren og salgsstart er planlagt rett etter påsken i år, det gjelder både for Audi Q4 e-tron og Audi Q4 Sportback e-tron. På grunn av Covid-19, er det ennå ikke avklart nøyaktig hvor og hvordan premieren blir.


Når kan man få en bil levert i Norge?
Vi estimerer at utleveringen av de første spesialutgavene av Q4 e-tron leveres til kundene allerede til sommeren. De første utleveringene av Q4 Sportback e-tron er planlagt til like etter sommeren i år.
Vi er et prioritert marked, og Audi Norge får god tilgang på biler i 2021. Samtidig tar vi forbehold om at opplysningene om forventede leveringstider kan endres. Det gjøres også oppmerksom på at det blir tatt ut biler for internt bruk før de første kundeleveringene starter.

 

Når kan jeg prøvekjere bilen?
Det blir mulig å prøvekjøre bilen hos forhandleren din samtidig som bilen introduseres til markedet, som etter planen er sommeren 2021. Dette betyr at det åpnes for bestillinger før det er mulig å prøvekjøre bilen.

 

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål om bilen og fyll ut kontaktskjemaet for å sette deg på interesselisten for den nye Audi Q4 e-tron. Vi gleder oss til å hjelpe deg med ditt neste bilkjøp!